"President on selgesõnaliselt öelnud, et kongress peaks taastama ründerelvade keelu ja probleemi vältimine politiliste raskuste pärast ei ole mingi võimalus," ütles Obama pressiesindaja Matt Lenrich uudisteagentuurile Yahoo News.

Asepresident Joe Biden ütles neljapäeval ajakirjanikele, et annab järgmisel nädalal presidendile üle ettepanekud relvavägivalla vähendamiseks. Kuigi Biden ja Obama on mõlemad väljendanud oma toestust ründerelvade keelustamiseks, ei maininud ta seda neljapäeval. Selle asemel keskendus ta ettepanekule, mis keelaks müüa relvi ilma taustauuriguteta ja vähendaks padrunisalves olevate kuulide arvu kümneni.

Samuti märkis Biden, et paljud senaatorid on relvaseaduse muutmise vastu, kuid on avatumad padrunisalve vähendamise ettepaneku suhtes, vahendas New York Times.

Pärast Newtowni algkoolitulistamist ütles Barack Obama, et varem pole piisavalt tehtud relvavägivalla ohjeldamiseks ja seepärast seisavad ameeriklaste lapsed aasta-aasta järel silmitsi selliste õudustäratavate sündmustega. Riigimees lubas, et rakendab kogu oma võimu ja võimalused selleks, et selliseid tulistamistragöödiaid edaspidi ära hoida.