Visiiditasu saab maksta polikliinikute ja erakorralise meditsiini keskuse registratuurides, kus tasuda saab sularahas või kaardimaksega. Erandkorras on võimalik saada kaasa arve ning tasuda ülekandega arvel märgitud tähtajaks.

Visiiditasu ei võeta rasedatelt, alla 18-aastastelt patsientidelt, kui vältimatu ambulatoorse eriarstiabi osutamisele järgneb vahetult statsionaarse tervishoiuteenuse osutamine, regionaalhaigla teise eriala arsti suunamiskirjaga patsientidelt, teise raviasutuse sama eriala arsti suunamiskirjaga patsientidelt sama haigusjuhu raames, ambulatoorsetelt dialüüsipatsientidelt, tuberkuloosihaigetelt ja nende kontaktsetelt tuberkuloosipolikliinikus, tahtest olenematul visiidil psühhiaatriakliinikus, mittetöötavatelt kindlustatud isikutelt visiidil psühhiaatriakliinikus.

Visiiditasu võetakse üks kord ühe haigusjuhu kohta kolme kuu jooksul. Kui patsient maksab tasulise ambulatoorse eriarstiabi visiidi eest, siis visiiditasu sisaldub selles hinnas.

Riigikogus 20. detsembril vastu võetud ravikindlustusseaduse muudatus lubas haiglatel visiiditasu tõsta kuni 5 euroni ja voodipäevatasu kuni 2,5 euroni.