Justiitsminister Kristen Michal algatas Tallinna notari Kristel Akermani suhtes distsiplinaarmenetluse mullu 29. märtsil, ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Sama käskkirjaga moodustas minister distsiplinaarsüüteo tuvastamise komisjoni, kuhu kuuluvad Tallinna notar Tiit Sepp, Tallinna halduskohtu esimees Villem Lapimaa ja justiitsministeeriumi järelevalve ja õigusteeninduse talituse nõunik Siirika Paulman.

Justiitsminister peatas mullu 2. mail kuni distsiplinaarmenetluse lõpuni Kristel Akermani ametisoleku notarina.

Komisjon selgitas, et Kristel Akerman on notarina süstemaatiliselt jätnud registreerimata oma ametitoimingud, võtnud ärakirjade eest korduvalt ja süstemaatiliselt alusetult tasu ning võtnud nelja isiku allkirja kinnitamise eest kehtestatud tasumääradele mittevastavat tasu. Justiitsministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et Kristel Akermani rikkumiste täpsete asjaolude kohta ei ole võimalik infot anda kuni distsiplinaarmenetluses tehtava otsuse jõustumisteni.

Komisjon tegi justiitsminister Hanno Pevkurile ettepaneku karistada Kristel Akermani oma ametikohustuste korduva ja süstemaatilise rikkumise eest notari ametist tagandamisega.

Enne otsuse langetamist kuulab justiitsminister ära Kristel Akermani selgitused. Akermanil on võimalus tulla justiitsministri juurde selgitusi andma 15. jaanuaril kella 10-11 või esitada omapoolsed selgitused kirjalikult kümne päeva jooksul alates selle nädala algusest.