Kohtu ette astusid mõrvas süüdistatav 23-aastane Kristo, mõrvas ja kehalises väärkohtlemises süüdistatav 20-aastane Erki, kuriteo varjamises süüdistatav 20-aastane Karl ning kuriteost politseile teatamata jätmises süüdistatav 21-aastane Ege-Rita.

Erki kaitsja Aivar Hint esitas mullu 10. mail toimunud eelistungil taotluse istungi kinniseks kuulutamiseks perekonna ja eraelu kaitseks ning õigusemõistmise huvides. Kohtunik leidis toona, et nimetatud asjaolu tuleks lahendada koos rahvakohtunikega põhiistungi alguses, kus ka rahvakohtunikel on võimalik kuulata ära menetlusosaliste seisukohad.

"Esmaspäevasel kohtuistungil jäi Hint sama taotluse juurde ning tema taotlust toetasid ka teiste süüdistatavate kaitsjad ja Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva. Kohus kuulutaski kohtuistungi perekonna ja eraelu kaitseks ning õigusemõistmise huvides kinniseks," ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNS-ile.

Kohtuistungid on planeeritud esmaspäevast kuni 18. jaanuarini. Kohtuotsuse kuulutamine on avalik.

Politsei sai julmast kuritööst teada, kui üle-eelmise aasta 12. novembril leiti Tartumaal Vara vallas Kuusiku külas asuva talu territooriumilt inimese skeleti fragmente. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

„Uurimise algfaasis selgitati välja, et tegemist on tapetud noormehega, kelle surnukeha põletati hiljem kuriteo varjamiseks. Mõrva toimepanemises on esitatud süüdistus kahele noormehele, kes olid ohvriga tuttavad. Kuriteo toimepanemiseni on viinud omavahelised suhted,“ kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Süüdistuse kohaselt tungis üks süüdistatavatest üle-eelmise aasta 10. novembri hilisõhtul Tartumaal Vara vallas Kuusiku külas asuva talu hoovil ootamatult selja tagant kannatanule kallale ning lõi teda kirvega pähe. Saadud löögist vigastatuna üritas kannatanu põgeneda, kuid teine süüdistatav jooksis talle järele ning tõmbas mehe pikali. Seejärel jõudis kohale esimene ründaja ning lõi veel kannatanut mitmel korral kirvega pähe. Mees suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Pärast seda põletati surnukeha sama talu hoovil lõkkes.

Toomas Liiva sõnul ei olnud süüdistatavad varem kriminaalkorras karistatud. Kuid sellele vaatamata viibivad mõrvas süüdistuse saanud noormehed kohtu loal vahi all alates üle-eelmise aasta 14. novembrist.