"Eelarvesse laekus võrreldes kavandatuga vahendeid 2,3 protsenti rohkem. Eelarve täideti 102,3-protsendiliselt ja võib öelda, et praktiliselt kõik maksud olid küllalt hea laekumisega," lausus Ansip, kes märkis samas, et tema andmed on mitteametlikud.

Peaministri sõnul laekus eriti hästi juriidilise isiku tulumaksu - 113,7 protsenti, sotsiaalmaksu 100,5 protsenti ja käibemaksu 104 protsenti. "Käibemaksu laekumises peegeldub ka saasteühikute kasutamine, seetõttu käibemaksu laekumine nii hea on," selgitas Ansip.

"Oodatust kehvemini on laekunud tubakaaktsiisi - minu andmetel 93,6 protsenti aastaks kavandatust. Eks siin ole jälle mõttekoht ja sõnum ka neile, kes arvavad, et võiks veel kiiremini aktsiisi tõsta. Muidugi on ilus loota, et inimesed on lihtsalt loobunud suitsetamisest, aga on ka teine võimalus - et legaalne turg on loovutanud mingi osa illegaalsele turule," sõnas Ansip.

Ansipi sõnul on veel vara ja praktiliselt võimatu öelda, mida tähendab üsna hea maksulaekumine valitsussektori tasakaalule. "Selle saame teada veebruari lõpus - märtsis, kui on selgunud kõikide kohalike omavalitsuste eelarvete tasakaalud, avalik-õiguslike isikute, ülikoolide, sihtasutuste, haiglate tasakaalud."

"Praegu on vara ennustada, aga maksude ülelaekumine lubab oodata küll, et kui tuleb defitsiit, siis see on kavandatust märksa väiksem," võttis Ansip maksulaekumise teema kokku.