Trammis ja bussis ühiskaardi valideerimist katsetanud linnavalitsuse liikmed tõdesid, et uus süsteem toimib, ühistransport püsib graafikus ning teenuse kvaliteedile ei saa mitte midagi ette heita, vahedas linna pressiteenistus.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on alanud aasta esimene nädal nii reisijatele kui sõidukijuhtidele sisseelamise aeg. „Samas on liikluskoormus tavapärasest väiksem, kuna on koolivaheaeg,“ tõdes Savisaar. „See aitab uude süsteemi rahulikumalt sisse elada.“

Linnavalitsuse hinnangul õigustavad end igati ka bussirajad, mis võimaldavad ühissõidukeil takistusteta ja kiiresti kulgeda.

„Eks iga uus asi vajab harjumiseks pisut aega ja tundub, et praeguseks bussiradade üle enam ei kurdeta,“ ütles Savisaar. „Saadakse aru, et kesklinnas tuleb ühistranspordile eelis anda. Tallinn on seeläbi astunud pika sammu rohelise pealinna suunas.“

Praeguseks on väljastatud ligi 190 000 Ühiskaarti.

Delfi käis täna samuti Tallinnas ühistransporti uurimas ja oli näha, et ühiskaardi valideerimine ühistranspordis tasuta sõidu õiguse tõendamise jaoks tekitab pealinlastes veel segadust - esimestel päevadel kõik kaardid ei toiminud, osa inimesi unustab neid bussi või trammi sisenedes valideerida.

Trammis viibinud Delfi fotograafi sõnul oli reisijatele abiks rahvale infot jagav mupo kontrolör. "Kontrolör küsis üle trammi, kas kõik on saanud oma kaardid valideeritud ning kas keegi vajab abi," ütles fotograaf.

Selgus, et osal reisijatest toimivad ühiskaardid puuduvad ning mitmed reisijad andsid märku, et tahaks selgitusi ning küsijad said infovoldikud.