Seoses muutuvate ilmaoludega tuletab Tallinna munitsipaalpolitsei amet kõigile kinnistuomanikele meelde, et vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on kinnistu ja ehitise omaniku kohustus heakorra tagamisel talvisel ajal kõrvaldada ehitiselt lumi ning jääpurikad. Samuti on ehitise omanikul kohustus teha heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal, teatas Raepress.

Käepäraste takistuste seadmine kõnniteele või lindiga piiramine, et ohtlikust kohast informeerida, majaomanikku välja ei vabanda. Ohtlikest jääpurikatest palutakse teada anda munitsipaalpolitsei lühinumbril 14410 või meiliaadressil valijuht@tallinnlv.ee. Mupo korrapidaja võtab teateid vastu ööpäevaringselt.

Füüsilise isiku puhul ulatuvad trahvisummad vahemikku kuni 200 trahviühikut, juriidilise isiku puhul on trahvisummaks 1300 eurot.

Heakorraeeskiri ütleb, et kinnistu ja ehitise omanikud on kohustatud kõrvaldama ehitiselt lume, jääpurikad, varisemisohtlikud kivid, plaadid jms ning tagama ohu korral ja ohu kõrvaldamise tööde ajal tänaval ja kõnniteel ohutu liiklemise, piirates ohuala ajutise piirdeaiaga ning paigaldades nähtavale kohale infotahvli, millele on märgitud ohu liik, ohu likvideerimise eest vastutava isiku nimi ja telefon, töö algus- ja lõpptähtaeg.

Piirdeaed tuleb paigaldada nii, et see püsiks. Piirdeaia ja infotahvli paigaldamine ei vabasta ohu kõrvaldamise kohustusest. Oht kõrvaldatakse avariitööna, teatades sellest linna infotelefonile 1345. Pärast töö lõpetamist peab ümbruse heakorrastama.

Talvise heakorra nõuetega palub mupo end kurssi viia interneti vahendusel. Heakorra eeskiri on paberkandajal saadaval ka linnaosade infosaalides ning mupo piirkondlikes tugipunktides.