Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul on 2012. aasta olnud inimestele tõsine pingutamise ja töötegemise aasta. Ta märkis, et on uhke meie sõdurite panuse üle Eesti vabaduse kaitsel.

„Eesti rahvas on ühiselt vaeva näinud, et majanduskriisist välja tulla,“ ütles ta. „Mul on hea meel, et sel aastal on paljud inimesed saanud tööd, majandus on pöördunud kasvule.“

Ka 2013. aasta saab Reinsalu sõnul olema tõsine tööaasta, et viia Eesti uuele majandustõusule. „See eeldab, et suudame hoida Eestile edu toonud väärtusi ja viia ellu vajalikke muutusi,“ lisas ta. „Soovin perega kõigile Eesti inimestele algavaks aastaks tervist ja unistuste kordaminekut.“

Regionaalminister Siim Kiisler tõdes sellele aastale tagasi vaadates, et tal on tegelikult hea meel just selle üle, et pärast vahepealseid väga keerulisi aastaid on riigil ja meie peredel hakanud jälle paremini minema.

„Eesti majandus ja paljude inimeste sissetulekud siiski kasvavad ning inimesed vaatavad ka tulevikku lootusrikkamalt,“ ütles Kiisler.

„Ja kuigi viimaste kuude skandaalide valguses on laiem ühiskondlik debatt vajalik paljudel olulistel teemadel, siis ma kindlasti ei jaga seda arvamust, et Eesti riik, meie ühiskond ja demokraatia oleks kuidagi täiesti kreenis või me oleksime valel teel,“ ütles Kiisler.

Kiisler soovis inimestele rohkem julgust iseseisvalt mõelda ja näha meie ümber ka kõike seda, mis tegelikult on hästi.

Minister Ken-Mart Vaher vaatas mööduvale aastale siseministeeriumis tagasi samuti hea tundega.

„Pean oluliseks toimivat ennetuspoliitikat, mis on aidanud vähendada õnnetussurmade arvu ning samuti elupäästevõimekuse tugevdamist ja päästekomandode võrgu korrastamist,“ ütles Vaher.

Tema sõnul saab ettepoole vaadates juba täna öelda, et 2013. aasta eelarves on prioriteediks panustamine inimvarasse, politseinike ning päästjate palgareform ning palgatõus.

„Uueks aastaks soovin Eesti inimestele enam kainet mõistust, hoolivamat suhtumist oma ligimestesse ja ka valmisolekut kaasa lüüa kogukonnas turvalisuse tagamises,“ soovitas Vaher.