"Kui parlamendi esimehel on mulle mingeid etteheiteid, siis ootan temapoolset isiklikku pöördumist, mitte aga, et pean seda uudistest lugema," ütles Toobal.

Ergma rääkis reedel Kuku raadio saates "Nädala tegija", et tal on mõnede Eesti poliitikute pärast tõesti häbi ja ta lööb nende pärast silmad maha.

Ehkki Ergma ise ei nimetanud saates nimesid, võis aru saada, et ta mõtles Priit Toobalit.

Toobal märkis, et Ergma peaks palju rohkem pöörama tähelepanu asjaolule, et tema juhtimise ajal on riigikogust saanud sisuliselt valitsuse kummitempel.

"Rahva usalduse vähenemine poliitikute vastu algab paljus just sellest, et parlamendi töös väänatakse tihti kodukorda ning dialoogi opositsiooni ja koalitsiooni vahel võib kahjuks näha vaid öötundidel," ütles Toobal.

Toobali sõnul peaks riigikogu esimees mõtlema sellele, kas parlament on tema käe all ikka seadustloov organ või noogutab lihtsalt ministrite tahtmisele kaasa.

Toobal on ka enne Ergma tegevust kohatuks pidanud. Aprillis teatas Toobal riigikogu esimehele Ene Ergmale, et Ergma pole riigikogulaste ülemus ega lasteaiakasvataja ja nimetas tema käitumist kohatuks. Ergma vastas seepeale, et Toobal ei peaks teda õpetama, mis on kohatu ja mis mitte.

Riigikogu esimees Ene Ergma leidis aga juba tänavu jaanuaris, et võõra e-kirjavahetuse omamiselt tabatud Keskerakonna peasekretär Priit Toobal peaks riigikogust lahkuma.

"Ma tahaksin loota, et Keskerakond ise annab hinnangu ja teiseks, minu meelest ei ole sellisel inimesel koht siin riigikogus," ütles Ergma pärast seda kui Kaitsepolitsei töötajad leidsid Keskerakonna peasekretäri ja riigikogu liikme Priit Toobali kodu ja parteikontori töökohta läbi otsides üle 400 lehekülje väljatrükitud elektroonilist kirjavahetust, mis kuulub Euroopa Liidu Eesti esinduse juhile Hannes Rummile.