"Nende vastuolulised sõnumid ja üha jätkuvad sõjalised rünnakud viitavad sellele, et nad võivad kõigest hoolimata Bangui vallutada," märkis ÜRO eestkõneleja Martin Nesirky BNS-i vahendusel.

Kesk-Aafrika Vabariigi mässulised ärgitasid kolmapäeval valitsusvägesid relvavõitlusest loobuma ja kinnitasid et ei kavanda pärast nelja suure linna vallutamist pealetungi pealinnale.

"Me kutsume kõiki Kesk-Aafrika poegi ja tütreid, kõiki (president) François Bozizé kaitse- ja julgeolekujõudude liikmeid otsekohe relvi maha panema," seisis mässuliste koalitsiooni Seleka avalduses.

"Me ei pea tsiviilelanikkonna kaitsmiseks ja julgeoleku tagamiseks enam vajalikuks pidada lahinguid pealinna Bangui pärast ja oma vägesid sinna saata, sest kindral François Bozizé on kontrolli riigi üle juba kaotanud," selgus mässuliste avaldusest.

Mässulised vallutasid teisipäeval riigi keskosas tähtsa Kaga-Bandoro linna. See on neljas piirkonnakeskus, mille nad on hõivanud.

Seleka alustas pealetungi 10. detsembril, nõudes, et valitsus täidaks aastail 2007-2011 sõlmitud rahuleppeid.

Kesk-Aafrika riikide majandusühendus ECCAS lubas kolmapäeval, et saadab oma esindajad veenma mässulisi ja valitsust relvarahus kokku leppima.

Ka USA soovitas kolmapäeval oma kodanikel Kesk-Aafrika Vabariigist lahkuda.