Sellal kui meeleavaldused protestiks 16. detsembril aset leidnud tudengineiu vägistamise vastu hakkasid New Delhis vaibuma, valas uut õli tulle teade jõulueelsest grupivägistamisest Tamil Nadu osariigis, vahendab BNS.

Delhi vägistamise ohver võitleb ikka veel haiglas elu eest, üks meeleavalduste käigus viga saanud politseinik suri aga teisipäeval haiglas.

Rahandusminister ja valitsuse kõneisik P. Chidambaram ütles, et erru läinud kohtunik Usha Mehra on nõus uurimiskomisjoni juhtima.

Juurdluse ülesanne on välja selgitada politsei ning teiste võimuorganite või üksikisikute eksimused või tegematajätmised, kui neid on, mis sellele juhtumile kaasa aitasid ning otsustada, kes nende eest vastutab, ütles minister pärast kabinetiistungit.

Kuus purjus meest tegid 16. detsembril bussiga lõbusõitu ning võtsid peale 23-aastase füsioteraapiat õppiva neiu ja tema 28-aastase meessoost kaaslase. Mehed vägistasid tüdrukut kordamööda ja heitsid paari seejärel kihutavast bussist välja. Neiu viibib raskes seisus New Delhi haiglas, tema seisund on veelgi halvenenud. Politsei sõnul rünnati tüdrukut pärast vägistamist ka raudkangiga.

Kõik kuus arvatavat süüdlast on kinni peetud ja vahi all.

Rünnak tõi kaasa üleskutsed kehtestada vägistamisele surmanuhtlus ning valitsus on öelnud, et kaalub seadust, mis annaks kohtunikele õiguse kõige äärmuslikumate rünnakute puhul surmanuhtlus määrata.

Statistika näitab, et eelmisel aastal registreeritud 256 329-st vägivaldsest kuriteost 228 650 pandi toime naiste vastu ning vägistamiste arv pealinnas kasvas tänavu 17 protsenti 661-ni.

Tuhanded inimesed on alates 16. detsembrist tänavatel meelt avaldanud. Protestitakse nii kõrge vägivallataseme kui aeglase kohtusüsteemi vastu.

Tamil Nadu Cuddalore piirkonnas tungisid 10 meest jõululaupäeval kallale paarikesele ja vägistasid 20-aastast naist kordamööda kahe tunni vältel.

Politsei pidas teisipäeval 10 kahtlusalust kinni ja esitas neile vägistamissüüdistuse. Naise seisund on politsei sõnul stabiilne.