Delfi uuris Indek Saarelt, kas isa ja poeg Ossinovski poolt tehtud SDE rahastamine võib seada SDE kohale süüdistused, nagu erakond sõltuks vene rahast?

"Kui argumendid otsa saavad, hakatakse Eesti poliitikas ikka vene kaardiga hüsteeriat õhutama. Ma loodan, et see aeg on läbi või kohe saab. See on meie ühiskonna arenguks hädavajalik. Kui me jätkuvalt ehitame kunstlikku seina selle 300 000 meie inimese, kes pärit vene kultuuriruumist, ja ülejäänud vähem kui miljoni vahele, oleme me järjest suuremas demograafilises jamas. Meil lihtsalt ei ole varsti enam inimesi. Rääkimata majanduslikust potentsiaalist, mille me riigina sel kombel ikka ja jälle kasutamata jätame," vastas Saar.

Saar rõhutas, et Jevgeni ja Oleg Ossinovski on Eesti vabariigi kodanikud, kes maksavad oma makse Eesti riigile. "Vandenõuteoreetikud lubasid mõne päeva eest maailma lõppu. Ma ei pea vajalikuks sellistesse spekulatsioonidesse suhestuda. Oleg Ossinovski on tänuväärselt olnud viimasel paaril aastal üks erakonna toetajatest, kuid SDE üle miljonieurosest aastaeelarvest ei moodusta see siiski kuidagi osa, mis võiks tekitada vastastikku ebatervet sõltuvust."