8-aastase Arttu surnukeha leiti kodu lähedalt lumehunnikuna paistnud lumekoopast, mis oli poisile peale kukkunud, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kohaliku uurija Jari Kinnuneni sõnul oli tegemist puhastusauto kokku lükatud lumehunnikuga, mis asus poisi kooli ja kodu lähedal. Samas polnud Kinnuneni sõnul laste mängimisest koopa ümber esialgu jälgi näha ning politseil puudub praegu info selle kohta, kuidas lumi poisile peale kukkus.

Arttu läks kaduma neljapäeva pärastlõunal, kui teda nähti ligi 5000 elanikuga Metsäkyläs lahkumas oma sõbra juurest kodust. Poiss pidi edasi minema Metsäkylä kooli jõulupeole kella 17-ks, kuid sinna ta ei jõudnudki. Politsei kinnitusel nähti poissi aga kooli juures ajavahemikul 18.30-19.00, vahendab Ilta-Sanomat.

Viimase teadaoleva vihje kohaselt nähti poissi elusana kohaliku tee peal.

Umbes 130 sentimeetrit pikal Arttul oli seljas roheline talvejope ja jalas mustad püksid.

Arttut otsiti neljapäeva õhtul ja ööl vastu reedet mitme politseipatrulli, politseikoera ja vabatahtliku päästeteenistuse abil.

Eile otsiti poissi peamiselt Soomes Metsäkylä-nimelises piirkonnas nii politsei kui ka ligi 60 vabatahtlikuga, kuid tulemusi see ei andnud.

Peamiselt keskenduti kaljudele ning metsamaastiku piirkondadele, kus poiss võis märkamatult lõksus olla.

Otsingud jätkusid täna kohtades, kuhu eile ei olnud pimeduse või muu probleemi tõttu võimalik otsingurühma saata.