Jeemeni julgeolekuametnike sõnul ähvardas võrgustik alles nädal tagasi välismaalaste röövimisega regioonis. Arvatakse, et röövitud turistid on endiselt pealinnas, vahendab BNS.

Soome päritolu mees ja naine ja Austriast pärit mees sunniti relva ähvardusel autosse, kui nad olid parajasti elektroonikapoes. Soomlased olid Jeemenis reisil araabia keele õppimise eesmärgil. Röövitud 26-aastane austerlane elab uudisteagentuuri APA andmetel Viinis.

Soome välisministeerium on informatsiooni kinnitanud ja lubas laupäeval juhtunu asjaolusid täpsustada.

Jeemeni äärmusislamistid on ära kasutanud riigis aset leidnud rahutusi, mille tagajärjel kukutati autoritaarne president Ali Abdullah Saleh, võttes enda kontrolli alla ulatuslikud alad riigi lõuna- ja idaprovintsides.

Valitsusväed võtsid juunis lõppenud vasturünnakuga enamiku äärmusislamistide käes olnud aladest küll tagasi, kuid äärmuslased on lisaks riigi vaestes hõimukogukondades oma võimu suurendamisele imbunud ka linnadesse. Adenis üritavad nad kehtestada enda karmi islamiseaduse tõlgendust.

Al-Qaida võitlejad ja nende toetajad on korraldanud arvukalt ohvritega rünnakuid Jeemeni julgeolekujõudude ja nende sõjaliste liitlaste vastu pärast seda, kui Saleh' järel tuli võimule Abdrabuh Mansur Hadi, kes küll lubas sissid purustada.