"Veteranipoliitika on suunatud neile, kes on võidelnud Eesti Kaitseväe koosseisus Eesti eest või kaotanud töövõime teenistusülesandeid täites. Eesti ühiskond on neile tänu võlgu," ütles kaitseminister Urmas Reinsalu.

Ta lisas, et veteranipoliitika loomisega on välismissioonidel osalenud kaitseväelaste tunnustamine ja toetamine põhjalikult läbi mõeldud.

"Koostatud on terviklik meetmete kogum – riik toetab veteranide haridust, aitab veteranidel ja nende peredel soetada kodu ning korraldab sõduritele missioonijärgse lõõgastusperioodi," tõi minister Reinsalu näiteid veteranipoliitika meetmetest.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja teatel hakatakse veteranide ühiskondlikuks tunnustamiseks pidama 23. aprillil üleriiklikku veteranide päeva.

Samuti toetatakse veteranide organisatsioone ja tuuakse Afganistanist Eestisse välismissioonil langenute mälestusmärk.

Kaitseministeerium ja kaitsevägi hakkavad nüüd koostama veteranipoliitika rakenduskava, mis valmib jaanuaris.

Kaitseministeeriumi ja kaitseväe koostöös valminud veteranipoliitika projekt määratleb poliitika rakendamise aastatel 2013-2017.

Veteranipoliitika valmis kaitseväelaste muresid arvestades ning kaitseminister on tutvustanud poliitika projekti elukutselistele kaitseväelastele ja välismissioonidel vigastatutele.

Veteranipoliitikat arutas ka riigikogu riigikaitsekomisjon, kaitseministri nõukoda ja presidendi riigikaitse nõukogu.