Vastuseks roheliste erakonna rahanduspoliitika kõneisiku Gerhard Schicki teabenõudele teatas rahandusministeerium, et Saksamaa finantssüsteemile peetakse riiklikult oluliseks 36 eraldiseisvat panka, teatas ajaleht Süddeutsche Zeitung The Locali vahendusel.

Igal nimekirjas oleval asutusel (tõenäoliselt on nende hulgas näiteks sellised nimed nagu Deutsche Bank, Commerzbank ja Hypo Vereinsbank ning liidumaade pangad) on palutud esitada 2013. aasta lõpuks tegevusplaan, milles seletatakse lahti kriisistrateegia.

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles novembris, et ta sooviks, et võetaks vastu seadus, mis nõuaks kõigilt pankadelt sellist tegevusplaani.

Schick kritiseeris fakti, et proportsionaalselt liiga palju aega kulutatakse järelevalve teostamiseks väikeste pankade üle võrreldes suurte pankadega.

Näiteks Deutsche Bankile kuulub 23 protsenti Saksamaa pankade varadest, kuid teda kontrollib vaid neli protsenti rahandusministeeriumi ekspertidest, kirjutab Süddeutsche Zeitung. Väikseid panku, mille varad moodustavad vaid kaheksa protsenti kõigi pankade varadest, kontrollib aga 20 protsenti järelevaatajatest.

Schicki sõnul on suured pangad seega proportsionaalselt tõsiselt alakontrollitud.