Ööl vastu laupäeva Võru linnas kadunuks jäänud ja 21 tundi hiljem, laupäeva õhtul surnuna leitud 18-aastase Tairi Kalbergi leidmiskohas käisid täna päeval esimest korda tüdruku tädi ja vanaema.

Sündmuskohale jõudsid nad sama rada pidi, mida käis neiu laupäeva öösel - läbi paksu lume ja üle jäätunud Koreli oja. Tairi leidmiskohas süütasid sugulased tüdruku mälestuseks küünla.

Vanaema rääkis Delfi fotograafile, et tema ja Tairi tädi said tüdruku surmast teada enne kui ema, kuna vanaema töötab politseis. Juhtunu asjaolude suhtes on aga mõlemad naised segaduses. "Ta oli nii elurõõmus inimene!" imestas vanaema. "Seda me ei saa kunagi teada, mis tegelikult toimus."

"Miks peaks inimene tänavavalgustusega teelt kottpimedasse minema," rääkis ohates Tairi tädi, kelle sõnul oli neiu Võrus koos sõpradega. Võrru sõideti tädi sõnul autoga ning olemas oli ka kaine juht. "Eks me täpsustame ka nende käest," lisas vanaema.

Tädi rääkis fotograafile, et Tairi võis tahta Võru bussijaama minna. Bussijaam asub tõepoolest Koreli oja juures, aga tüdruku hukkumiskohast linnulennult 250 meetrit kaugusel üle Tartu tänava. Sinna minnes oleks tulnud Koidula tänava lõpus paremale pöörata, aga Tairi läks vasakule.

Tairi leidmise kohale kõige lähemal asuv maja on umbes 60 meetri kaugusel. Majaelanik rääkis fotograafile, et kuigi tema aknast on oja ja sündmuskoht näha, siis täpset paika ta ei tea. "Ka tuttavad on küsinud, aga mina ei tea rohkem, kui teleuudistest eile nägin," rääkis naine.

Naise naabri sõnul seisis laupäeva õhtul tema värava taga politsei ja kiirabi, kuid ta ise oli tööl. "Tal pidi ikka midagi olema, et ilma riieteta tuli ära," märkis proua.

Tairi teekond

Fotograaf käis läbi ka teekonna, mille klubist üleriieteta lahkunud Tairi arvatavalt läbis. Teekond oli umbes 600 meetrit pikk ja algas ööklubi Club Tartu eest. Edasi läheb see mööda L. Koidula tänavat, mille lõppedes keeras tüdruk vasakule.

Mööda Väikest tänavat läheb tee edasi nii kaua, kuni paremal olevad majad lõppevad, seejärel keeras Tairi paremale, tühjale väljale. Tänav nimega Väike, kust Tairi tegi saatusliku parempöörde lumisele tühermaale, on leidmise kohast jalgsi liikudes 3-minuti ehk umbes 160 meetri kaugusel.