Eelmisel nädalal toimunud Euroopa ülemkogul kerkis Dijsselbloemi nimi Junckeri järglasena eraviisilistel jutuajamistel esile. Dijsselbloem ise ütles reedel, et peab järele mõtlema, kui talle selline ettepanek tehakse. Tegelikult ringleb ka muid nimesid. ARD teatel otsustasid aga Euroopa rahandusministrid eelmisel nädalal, et valitakse Dijsselbloem, vahendab De Volkskrant.

46-aastane Dijsselbloem paistab tegevat Hollandi rahandusministrina kohe alguses kõrget lendu. Tema enesekindel tegevus eelmisel kolmapäeval toimunud rahandusministrite kohtumisel paistab olevat kolleegide maitse järgi olnud. Kuuldavasti on Hollandi poliitikud ja diplomaadid viimasel ajal Brüsselis maad kuulanud, kas Dijsselbloem saaks eurogrupi juhina piisava toetuse. Esmaspäeval külastab ta Berliinis Saksamaa rahandusministrit Wolfgang Schäublet. Visiidi eesmärk on väidetavalt tutvumine ja eurotsooni olukorrast rääkimine.

Juncker lahkub pärast seitset aastat ametis eurotsooni juhi kohalt järgmise aasta alguses. Eurogrupi eesistuja on kõigi eurotsooni puudutavate otsuste keskmes.