Samuti anonüümsust soovinud NATO esindaja Brüsselis sõnas, et laekunud on informatsiooni Süürias sel nädalal välja tulistatud ballistiliste rakettide kohta, mida varem pole kodusõjas kasutatud. Nende põhjustatud ohvrite ega purustuste ulatuse kohta pole esialgu ülevaadet, vahendab BNS.

Valge Maja eestkõneleja Jay Carney ja USA välisministeeriumi pressiesindaja Victoria Nuland ei soovinud uudist ametlikult kinnitada, kuigi mõlemad möönsid, et on infost teadlikud.

"Kui see peab paika, siis on tegemist järjekordse meeleheitliku teoga režiimi poolt, mis on varemgi näidanud, et ei hooli mingisugustest inimohvritest," tõdes Nuland.

"Ballistiliste rakettide kasutamine oma riigi territooriumil ja oma inimeste vastu on tõepoolest jalustrabav, meeleheitlik ja täiesti ebaproportsionaalne," lisas Carney.

Tunnustatud sõjaväe- ja relvaasjatundja professor Thomas Houlahani hinnangul võib tegemist olla Põhja-Koreas toodetud rakettidega Hwasong-6, mis on Scudi täiendatud variant. Houlahani sõnul jääb siiski arusaamatuks miks süürlased kasutavad rakette, kui selles olukorras oleks lennuvägi siiski tunduvalt tõhusam.

"Kui ma tahan kellelegi suhteliselt hea täpsusega kaela visata 1800 naela lõhkeaineid, siis miks mitte kasutada selleks hoopis õhujõude," imestas Houlahan.

Hollandi valitsus kiitis möödunud nädalal heaks NATO Patriot-tüüpi rakettide saatmise Türgisse, et kaitsta selle piiri Süüria eest. Holland saatis kaks Patrioti patareid maksimaalselt 360 mehega vastusena samuti NATO-sse kuuluva Türgi palvele.

Kakskümmend üks kuud väldanud Süüria konfliktis on hukkunud üle 42 000 inimese.

Süüria presidendi Bashar al-Assadi vastased araabia ja lääneriigid tunnustasid kolmapäeval ametlikult opositsioonilist rahvuskoalitsiooni süüria rahva ainsa esindajana, teatas "Süüria sõprade" kohtumise võõrustaja Maroko.

"Täna tunnustati rahvuskoalitsiooni (süüria rahva) ainsa esindajana," ütles Maroko välisminister Saad-Eddine El Othmani pressikonverentsil pärast 130 riigi esindaja kohtumist Marrakechis.