Lääne-Virumaal Sõmeru vallas Aluvere viaduktil juhtus esmaspäeva hilisõhtul liiklusõnnetus, kus möödasõitu alustanud haagisega veoauto põrkas kokku kolme autoga ning sõitis läbi viadukti piirete viaduktist alla. Veokijuht suri saadud vigastustesse kohapeal.

Kasesalu sõnul juhtus õnnetus 1963. aastal ehitatud viaduktil (remonditud 1995), kus kehtib ka möödasõidukeeld. "Tehnilistesse üksikasjadesse laskumata võib öelda, et konkreetses kohas paiknenud piirded vastasid nõuetele vaid osaliselt."

Kasesalu rõhutas, et ka kaasaegsed ning täielikult nõuetele vastavad piirded polegi mõeldud mitmeteistkümnetonnise veoki kinnipidamiseks, kui see liiga suure nurga all vastu piirdeid sööstab.

"Sellised piirded paigaldatakse reeglina järsemate teeservade äärde, et hoida ära sõiduki kaldumine (kuni 20-kraadise nurga all) teelt välja, mitte selle iga hinna eest teel hoidmiseks," selgitas Kasesalu.

Möödasõit viaduktil keelatud

Politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul on Aluvere viaduktil möödasõit keelatud liikluskorraldusvahenditega, nii et möödasõit tulnuks juba seetõttu edasi lükata.

"Vastutulevate autodega toimus kokkupõrge, seega võib teatud reservatsiooniga eeldada, et nad olid vähemalt piisavalt lähedal, et toimuks kokkupõrge," nimetas Filippova teise põhjuse, miks oleks pidanud möödasõidu ära jätma.

Ilmastikuolud olid Filippova sõnul õnnetuse ajal õnnetuspaigas talvised, kuid mitte harukordsed. "Ilmastikuolud vastasid keskmiselt esinevatele ilmastikuoludele."