Välisminister Urmas Paeti sõnul hindab Eesti kõrgelt ÜRO pagulaste abiorganisatsiooni tööd. „Organisatsioon on rohkem kui viie miljoni pagulase kaitsja ja eestkõneleja Lähis-Idas,“ ütles ta. Välisminister lisas, et Palestiina pagulaste probleemidele ei ole siiani lahendust leitud ning need inimesed vajavad rahvusvahelise kogukonna toetust. „Seetõttu otsustas ka Eesti anda ÜRO abiorganisatsiooni kaudu oma panuse Palestiina pagulaste abistamiseks,“ sõnas ta.

Paet rõhutas, et Eesti toetab kahe riigi lahendust ehk Palestiina riigi teket Iisraeli riigi kõrvale. „Selle lahenduse eeldus on aga Iisraeli ja Palestiina vaheliste otseläbirääkimiste taastumine,“ märkis ta.

ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsioon Lähis-Idas (UN Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East - UNRWA) on alates 1950. aastast Palestiina pagulaste eestkõneleja. Organisatsiooni poolt antava abi hulka kuuluvad toiduabi, tervishoid ja haridus, samuti infrastruktuuri tagamine ning selle parandamine. Pagulasi toetatakse humanitaarabi aga ka töökohtade ja väikelaenudega. UNRWA tegevus sõltub peaaegu täielikult vabatahtlikest annetustest.

Välisministeerium toetab ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsiooni tegevusi 2013. aastal 50 000 euroga.