"Veel kuu aega tagasi ütles riigikogu liige ja Reformierakonna asutajaliige Paul-Eerik Rummo, et erakonna toetusest on ka olulisemaid asju ning reiting ongi olnud ebanormaalselt kõrge. "Arvan aga, et nüüd juba on reformierakondlastel ning partei juhtkonnal põhjust muretsemiseks. Lühikese ajaga on ju kaotatud sisuliselt pooled toetajatest. Ilmselt näeme detsembri lõpus ja järgmise aasta alguses, millist mõju toetusele annab Kristen Michali  tagasiastumine ja uute ministrite ametisse nimetamine. Samuti peaks siis selguma, millist mõju on avaldanud valitsuserakondade keeldumine elektri hinna tõusu leevendamisest elektriaktsiisi langetamisega," rääkis Toobal.

Tema sõnul on märkimisväärne asjaolu, et parlamendi opositsioonierakondade toetajate hulk ületab jätkuvalt koalitsiooni oma ning näitab ka tõusutrendi. "Olukorras, kus rahva enamuse toetus opositsioonile ületab oluliselt koalitsiooni toetust, on valitsusel kahtlemata keeruline oma tööd teha ja
programmi ellu viia," tõdes Toobal.

"Kõige kriitilisem piir võib saabuda Reformierakonna jaoks siis, kui nende toetus langeb samale tasemele väiksema koalitsioonipartneri IRL-iga. See võib tuua veelgi muudatusi valitsuses," prognoosis Toobal.

Emori vaheküsitlusest selgus eile, et Reformierakonna populaarsus on augustikuiselt 39 protsendilt kukkunud 21 protsendile. IRL-i toetab hetkel 17 protsenti valijaist.