Ajakirjanik selgitas, et tema intervjueeris keskkonnaministrit, kes kinnitas, et pole seoses oma isa ettevõttega Autorollo rääkinud ega kirjavahetuses olnud advokaat Siim Roodega, kes ettevõtte asju ajas. Peaminister ütles, et täna avaldatud kirjavahetus nende vahel ei tõesta siiski, et Pentus-Rosimannus pole rääkinud tõtt.

Äripäeva ajakirjanike korduvate küsimuste peale sai Ansip pahaseks ning soovitas kirjavahetust lugeda eesmärgiga tõde välja selgitada.

"See on pressikonverents, kui Äripäeval on oma asi ajada, siis ajage, kui tahate küsimusi esitada, mis ei puuduta pressikonverentsi, siis esitage kirjalikult, ma vastan. Teil on ikkagi mingi oma kindel veendumus, millest te kinni hoiate, ja ma näen, et see meie diskussioon ei vii mitte kuhugi."

"Me ilmselt peaksime ka pressikonverentsi kuidagi reglementeerima, et need ei kujuneks ühe väljaande intervjuudeks. See pole päris aus lähenemine, et ühele äriühingule, ühele ajalehele lemmikteemaks kujunenud küsimuse käsitlemine kaaperdab sisuliselt kogu presskonverentsi."

"Ma arvan, et ka teistel ajakirjandusväljaannete esindajatel on õigus defineerida avalikkuse huvi, nii nagu nemad seda vajalikuks peavad ja seetõttu me võiksime tulevikus reglementeerida selle, mitu küsimust üks ajakirjandusväljaanne pressikonverentsil esitada saab," leidis Ansip.