Boroditš viitas oma küsimuses, et suur segadus paistab olevat tähtaegade osas, milleks tarbija peab elektritootjaga lepingu sõlmima.

"Kas teie arvates on normaalne, et inimesed on sellises infosegaduses, et nad peavad tundide viisi seisma järjekorras? Kui teie arvates see ei ole normaalne, kes siis peaks selle eest vastutama? Teiseks, millist nõu te annate nendele tuhandetele Eestimaa inimestele antud olukorras?"

Ansip sõnas, et soovitab inimestel järjekorras mitte seista, vaid kasutada internetti. Hiljem samal teemal rääkides lisas ta, et neil, kellel internetti pole, soovitab ta selle hankida.

"Ma ei ole väga hea elektrimüügireeglite tundja, aga ajakirjandusest on mulle jäänud selline arusaamine, et leping tuleks sõlmida 21 päeva enne lepingu jõustumise kuupäeva. Lepinguperiood algab tavaliselt kuu alguses ja seega on jutt 10. detsembrist, selleks et 1. jaanuaril võiks leping jõustuda, kohane," vastas Ansip veel.

"Ka nendega ei juhtu midagi, kes elektrilepingut ei sõlmigi, sest nemad saavad sel juhul kasutada üldteenust ja oma otsuse hiljem langetada. Mul on tunne, et väga paljudel juhtudel on tegemist sentide võrra erinevate pakkumistega, mitte isegi eurode võrra erinevate pakkumistega. Seetõttu ei maksaks nende sentide pärast väga paanikasse sattuda ja tundide kaupa järjekorras seista," rääkis peaminister.