Enamus kontrollitutest elas pinnal, millel viibimiseks ta polnud omanikult mingit luba saanud. Põhja konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinikud koostavad oma piirkonnas mahajäetud majade kohta lühiülevaate ja see saadetakse linnaosavalitsusse arutamiseks.

„Põhja-Tallinn on sel aastal teinud tõhusat tööd Kopli liinide müümise ettevalmistamiseks,“ kinnitas Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi, „Enne müüki tuleb meil Kopli liinide majade ametlikud elanikud saada teistele elamispindadele. Sel aastal on 120 perekonnast liinidele elama jäänud 15 – see on hea tulemus.“

Paljud Kopli liinide elanikud ei taha ühel või teisel põhjusel aga oma senisest elukohast lahkuda, nendib linnaosavanem Karin Tammemägi. Üheks põhjuseks on see, et inimene ei suuda kallimat elukohta pidada – kas puudub töö ja sissetulek või on sissetulek liiga väike. Linn ja linnaosavalitsus teevad aga Tammemägi sõnul kõik, et kui mitte selleks talveks, siis vähemalt järgmiseks kevadeks poleks Kopli liinidel enam ühtki ametlikku elanikku ja liinide maa-ala võiks müüki panna.

Politsei teeb taolisi reide igal aastal enne külmade tulekut, et täiustada oma andmebaase. Politseinikega koos käisid reidil viis munitsipaalpolitseinikku ja kuus linnaosavalitsuse ametnikku ja linnaosavanem Karin Tammemägi.