"Ida prefektuurile antud soovituse sisu oli rakendada liiklusjärelevalvemeetmeid rohkem analüüsipõhiselt," kommenteeris Miilits Delfile eelmise nädala EPL-i laupäevalisas LP ilmunud Alvar Ottokari väidet, justkui oleks Miilits survestanud Ida-Viru piirkonda rohkem trahve tegema.

"Kui suureneb joobes juhtide põhjustatud liiklusõnnetuste arv, siis peaks suurenema joobes juhtide avastamisele suunatud tegevused. Kui konkreetsel teelõigul on sagenenud kiirusest tingitud liiklusõnnetuste arv, siis tuleb politsei järelvalvet kiiruseületamiste vähendamiseks sinna suunata, et õnnetusi ära hoida," selgitas Miilits.

Miilitsa sõnul peab politsei tegevus olema analüüsi- ja probleemipõhine ning tulemusi ei mõõdeta protokollide arvu, vaid liiklusturvalisuse ja -käitumise näitajate alusel.

Oma alluvail taatlemata mõõturitega tööd teha käskinud Ida prefektuuri liiklustalituse juht Alvar Ottokar pöördus andmekaitse inspektsiooni poole kaebusega, mis puudutab distsiplinaarjuurdluse kokkuvõtte avaldamist avalikkuses. Ottokar leiab, et talle on liiga tehtud ja kaebab nüüd selle peale, et tema nimi on skandaaliga seoses üldse avalikkuse ette toodud.

"Neil nõupidamistel, kus on arutatud Ida prefektuuri töötulemusi, on Tarmo Miilits Ida prefektuurile just ette heitnud, et väärteomaterjalide arv on drastiliselt langenud ja tuleb säilitada stabiilset taset võrreldes eelnevate aastatega. Seega on PPA poolt antud väga selged juhised prefektile, kes viib ellu asutusele kehtestatud eesmärke," väitis Ottokar.