Reisi kulud maksti esimees Juha Sipilä otsusega kinni rahakogumise abil. Soome politsei hasartmänguvalitsuse juhi Jouni Laiho sõnul ei ole selge, kas keskerakonnal on olnud luba reisikulude katmiseks raha koguda, vahendab Ilta-Sanomat.

19. oktoobril anti keskerakonnale rahakogumisluba. Laiho sõnul nimetati kogutava raha kasutuseesmärgina 2012. aasta kohalike valimiste kampaaniat, 2014. aasta Euroopa Parlamendi valimiste kampaaniat ja 2013. aastal algavat koolitusprojekti.

Laiho sõnul ei ole selge, kas selle rahakogumisloaga võis kokku ajada vahendeid kohalike valimiste järgseks reisimiseks.

„Võib ilmselt mõelda, et kampaaniakulud on otseselt valimistest tulenevad. On aga hinnanguline küsimus, kas reisikulude katmine on kampaania osa,“ ütles Laiho.

Laiho sõnul hakkab reisi Kanaaridele uurima politseivalitsus.

Ajalehe Helsingin Sanomat teatel oli reisil ka mõnevõrra asjalikku programmi, kuid suurem osa oli meelelahutus. Iltalehti teatas teisipäeval, et mõned parteitegelased käisid vaatamas skandaalse striptiisitari ja laulja Johanna Tukiaineni esinemist.