„Maailmas hinnatud dirigent on auväärne auhinnasaaja, tema töö on Paul Hindemithi vaimus,” tõi esile Hanau pealinnapea Claus Kaminsky, toonitades, et otsus auhinna andmise kohta Järvile toimus magistraadis ühehäälselt.

Paavo Järvi juhatab alates 2006. aastast Frankfurti raadio sümfooniaorkestrit ja on nii kollektiivi liikmete kui muusikasõprade seas ülimalt populaarne. Maestro on seisnud maailma kõikide tunnustatud orkestrite ees ja on küsitud eriliselt Euroopas, Ameerikas ja Jaapanis.

Kaks aastat on Järvi olnud ka Orchestre de Paris' peadirigent, pealegi nimetati ta tänavu juulis alates hooajast 2015/16 NHK Symphony Orchestra Tokyo peadirigendiks. Eestlasele on eriliselt südamelähedane koostöö noortega. Koos oma Frankfurti orkestriga võtab ta osa „Music Discovery Projectist“, mis on segu klassikalisest ja popmuusikast.

Hanau annab Hindemithi auhinda välja alates 2000. aastast iga kahe aasta tagant. Linnas sündinud helilooja, instrumentaalmuusik ja muusikapedagoog (1895-1963) oli üks 20. sajandi kreatiivsemaid muusikuid. Enne Paavo Järvit on auhind antud välja viiuldaja Frank Peter Zimmermannile (2010), pianist ja dirigent Daniel Barenboimile (2004) ja Frankfruti džässmuusikule Albert Mangelsdorffile (2000).

Novembri alguses sai Paavo Järvi veel teisegi au osaliseks. Nimelt andis Prantsusmaa eestlasele üle „Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres'i“. Selle ordeniga autasustatakse isikuid, kes on näidanud üles suurepäraseid saavutusi kunsti või kirjanduse vallas.