Kolmapäevastest meeleavaldustest võtab osa umbes 40 organisatsiooni 23 riigist. Streike on oodata Hispaanias, Kreekas, Portugalis ja Itaalias ning muid protestiaktsioone Belgias, Saksamaal, Prantsusmaal, Suurbritannias ja mõnedes idapoolsetes Euroopa Liidu liikmesriikides, vahendab BBC News.

Aktsiooni korraldamiseks tegi üleskutse Euroopa ametiühingute konföderatsioon. „Kasinus on totaalne ummiktee ja sellest tuleb loobuda,“ kuulutas organisatsioon.

Hispaania ja Portugali ametiühingud alustasid streiki kohaliku aja järgi keskööl. Itaalias toimub neljatunnine streik, millega ühinevad ka transporditöötajad. Kreekas on streik kolmas suur tööseisak kahe kuu jooksul.

Prantsusmaal on ametiühing CGT kuulutanud välja avaliku sektori streigi, kuid pole teada, kui palju töötajaid sellest osa võtab. Prantsusmaal ei streigita valitsuse vastu, vaid näidatakse, et Prantsuse töölised on teiste Euroopa töölistega solidaarsed.

Mõned Belgia ametiühingud on teatanud, et ei streigi, kuid kõik on väljendanud solidaarsust. Brüsselis toimuvad meeleavaldused Saksamaa, Hispaania, Kreeka, Küprose, Portugali ja Iirimaa saatkondade juures.