"Ma ei olnud teadlik sellest, et minu riigikogu e-postkasti kirjavahetust kapo poolt küsiti ja parlamendi poolt jagati. Seda, et tegemist pole vaid Ekspressi sahinaga tõendab õiguskantsleri poolt kirjutatu Riigiprokuratuurile: "Täiendavalt lisan, et pean Riigikogu liikme puutumatuse aspektist väga küsitavaks Riigikogu serveris asuva Riigikogu liikme kirjavahetuse (ulatuslikku) väljanõudmist ja Kaitsepolitseiameti poolt enne Riigikogult nõusoleku saamist puutumatuse ja kriminaalmenetlusliku immuniteedi äravõtmiseks." See on väljavõte Õiguskantsleri otsusest minu ja Lauri Laasi puutumatuse äravõtmise taotluse tagasilükkamise asjus. otsuse punkt 15," kinnitas Toobal Delfile.'

"Nüüdseks olen seda uurinud ka Riigikogu esimehe Ene Ergma käest, kes ütles mulle, et juhatus pole seda küsimust aga üldse arutanudki, rääkimata otsuse langetamisest. Seega pean tõenäoliseks, aga ei saa veel kindlalt väita, et kirjade väljastamise otsuse langetas toonane Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul. Kas Riigikogu esimehe ja juhatuse teadmisel või seljataga, pean veel uurima. Mul on info, et Sibul tunnistas seda ühele mu kolleegile lausega „ei jäänud ju muud üle“."

Toobal lisas, et talle teadaolevalt polnud kapol ja prokuratuuril selle kirjavahetuse väljaküsimiseks seaduslikku alust ehk luba.

"See näitab, et oleme põhiõiguste- ja vabaduste tagamisest ehk tegelikult põhiseaduslikust korrast väga väga kaugele liikunud. Kui tõepoolest selle kirjavahetuse küsimiseks ja ka väljastamiseks luba puudus, siis on prokuratuur ja kapo väga rängalt seadust, kusjuures Põhiseadust, sõnumisaladuse mõttes, rikkunud. Kes peaks selle eest vastutama ja kuidas edasi käitun? Kaalun läbi ja annan teada;" luas ta.

Riigikogu esimees Ene Ergma Delfile: "Riigikogu juhatus korraldab Riigikogu kui institutsiooni tööd, Riigikogu liikmete kirjavahetuse küsimused ei kuulu juhatuse kompetentsi."

Riigikogu pressitalituse vastus küsimusele, kas kantselei lubas saadku kirjavahetuse avaldada: "Riigikogu kantselei ei ole Riigikogu e-posti serverist Priit Toobali e-maile välja andnud."