"Ma olen otsustanud, et aus oleks selle peale tagasi astuda," ütles Entwistle televisioonis edastatud pöördumises, vahendab BBC.

"Viimaste nädalate erandlikud sündmused on viinud mind järelduseni, et BBC peaks nimetama uue juhi. BBC juhtimine on isegi lühikese perioodi vältel suur au igaühele," lisas alles septembris juhi kohale asunud Entwistle.

Kuuldavasti peab BBC juhtunuga seoses ka kohtus vastust andma.

Briti ringhäälingu ümber on lahvatanud järjekordne pedofiiliaskandaal seoses päevakajalises saates Newsnight esitatud alusetute pedofiiliasüüdistustega ühe poliitiku vastu ning saatel on kästud uurimine lõpetada.

Newsnightis väideti eelmisel nädalal, et konservatiivist poliitik kuritarvitas 1970. aastal lastekodus ühte teismelist poissi. Saates kuritarvitaja nime ei avaldatud, kuid sotsiaalmeedias hakkas levima teave, et tegu oli Konservatiivses Parteis pikka karjääri teinud Alistair McAlpine'iga.

McAlpine tõrjus süüdistusi ja hiljem ütles ka ohver, et kuritarvitaja ei olnud McAlpine. Poliitiku advokaadid on lubanud kohtusse kaevata "kogu meedia, mis on avaldanud vastutustundetuid ja laimavaid valeväiteid".

BBC on vabandanud saate eetrisse mineku eest. Entwistle ise nimetas telesaates edastatud infot "põhjapanevalt vääraks". Furoor on eriti piinlik seetõttu, et Newsnight on seotud ka teise pedofiiliaskandaaliga.

Kunagine kuulus BBC saatejuht Jimmy Savile kuritarvitas kahtluste kohaselt sadu lapsi. Newsnight uuris Savile'i juhtumit, kuid otsustas eelmisel aastal saadet mitte eetrisse lasta.