Süüdistuse järgi aitasid Svetlana (40) ja Marika (61) 2010. aasta veebruarist kuni 2011. aasta oktoobrini ruumi andmise ja vahendamisega kaasa prostitutsioonile, kirjutab BNS. Süüdistuse järgi võtsid naised spetsiaalselt intiimteenuste osutamiseks rendile Tallinnas Sütiste ja Mustamäe teel asuvad korterid. Svetlana ja Marika võimaldasid prostituutidel neid ruume tööalaselt kasutada, reklaamisid intiimteenuseid internetis ja pidasid arvestust osutatud teenuste kohta, samuti võtsid selle eest prostituutidelt vastu osa klientide käest saadud rahast.

Politsei pidas Svetlana ja Marika kuriteos kahtlustatavana kinni mullu 3. oktoobril ja kohus võttis Marika 5. oktoobril ka vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Svetlanale ja Marikale süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises isikute grupis, kusjuures Marika sai süüdistuse ka teises karistusseadustiku punktis, sest teda on sarnase teo eest juba varem karistatud.

Teisipäeval nõudis Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling Svetlanale lühimenetluse korras üheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Marikale taotles süüdistaja kaheaastast reaalselt vangistust. Ühtlasi leidis prokurör, et kohus peaks naistelt konfiskeerima kuritegelikul teel saadud raha.

Svetlana kaitsja Rein Küttim oli nõus prokurör küsitud karistusega, kuid vaidlustas raha konfiskeerimise. Ka Marika kaitsja oli raha konfiskeerimisele vastu, ühtlasi leidis ta, et kohus peaks tema kaitsealusele mõistma tingimisi vangistuse.

Kohus kuulutab otsuse homme.