„Ma ise arvan, et selle jutu kõige olulisem küsimus on ehk just see, kui palju on meil naisi avalikus teenistuses kõrgetel kohtadel,” selgitas Rao, kuidas vabariiklaste presidendikandidaadi Mitt Romney kuulsaks saanud lause aitas tegelikult diskussioonile kaasa.

„Meie organisatsioon toetab ja soosib naissoost kandidaate, kes on võtnud endale eesmärgiks tõstatada naistele olulisi küsimusi,” kinnitas ta. „Ükskõik, millist erakonda sa eelistad, kui sa oled nõus meile oluliste teemadega töötama, siis me anname oma panuse.”

Presidendikandidaat Mitt Romney sattus demokraatide ja meedia kriitika alla, kui ta mainis ühes debatis, et Massachusettsi kubernerina toodi talle kaalumiseks „naisi täis kaustad” (inglise keeles „binders full of women”).

Ülalnimetatud MWPC töötas 2002. aastal kubernerikandidaatidega selle nimel, et soovitada kandidaatidele avaliku teenistuse positsioonidele kvalifitseeritud naissoost kandidaate. Selle nimel valmistas MWPC ette hulga CV-sid, mis siis valimised võitnud Romneyle ka edasi anti.

Hetkel umbes 40 kandidaadist, keda MWPC valimistel toetab, on viis naist vabariiklaste parteist. Üks eeldus toetus saada on abordiküsimuses valikuvabaduse soosimine – vabariiklaste ametlik seisukoht on aga väga tugevalt abordi vastu.

„Samas pole see osariigi ja omavalitsuse tasandil nii tähtis, sest kuigi see on põhimõtteline küsimus, tegelevad need poliitikud väga palju praktiliste küsimustega,” seletas Rao. „Meie lahendus nende mõtteviiside muutmiseks on valida ametisse rohkem naisi.”