Estonian Airi endised juhid on nõukogu viimaseid otsuseid nimetanud mõistlikuks. Viimase eestlasest juhi, aastatel 2007-2011 lennufirma president olnud Andrus Aljase ajal sai jõulise kasvu ja transiitreisijate Eestisse meelitamise strateegia ära proovitud, aga kasumlikult ei ole seda tema sõnul võimalik teha, vahendab ERR Uudised saadet "Aktuaalne kaamera. Nädal".

Aljase arvates vajab Estonian Air mõistlike otsuste kõrval kõige rohkem raha. Strateegilist partnerit on aga praegu keeruline leida.

Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase kabinetiülem Henrik Hololei ütles, et erainvestorid on ka lennunduses natuke ettevaatlikud, sest näiteks Euroopa lennufirmade marginaal on äärmiselt piiratud, jäädes alla ühe protsendi.

"Kui palju sa ikka leiad erainvestoreid, kes on huvitatud investeerima ettevõtetesse, kelle marginaal on nii väike," nentis Hololei.

Andrus Aljas ei poolda pankrotti, aga Leedu näitel ei tähenda see ka päris perifeeriaks muutumist. "Neid võimalusi tuleb omavahel kombineerida, et Estonian Air mõistlikult lendaks kasumlikesse sihtkohtadesse ja lennujaam teeks head tööd, meelitamaks uusi lennufirmasid Tallinnasse," lausus ta.