Siim Sokk lõpetas mereakadeemia 2009. aastal. Praegune mereakadeemia rektor Heiki Lindpere oli tollase magistrandi üks juhendajatest, vahendab ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Siim Soku lõputöö ei pälvinud mitte üksnes õppejõudude kõrget hinnet, vaid ka Eesti laevaomanike tähelepanu.

"Siim Sokk oli minu jaoks väga huvitav magistrant ja tema lõputöö probleemidest ja põhjustest, miks laevad lahkuvad Eesti lipu alt, oli eeskujulik ning pälvis mitte ainult kõige kõrgemat hinnet vaid ka Eesti laevaomanike liidu tunnustuse," ütles Lindpere.

Relvastatud mehed ründasid Prantsuse firmale Bourbon kuuluvat puksiirlaeva Bourbon Liberty 249 Nigeeria territoriaalvetes 15. oktoobril. Piraadid võtsid pantvangi laeva vanemad meeskonnaliikmed — kuus Vene ja ühe Eesti kodaniku. Ilmselt taheti nende eest lunaraha.

Täna varahommikul kõik röövitud liikmed ka vabastati ning välisminister Urmas Paeti sõnul tuleb Eesti kodanik nüüd koostöös laeva omanikfirmaga võimalikult kiiresti Eestisse aidata.

Omanikfirma teatas täna, et Nigeeria rannikul röövitud Eesti kodanikust meremeest ja ta kaaslasi hoiti omanikfirma teatel "rasketes tingimustes".