„Riiklik, usaldusväärne statistika peaks liikuma rahvale ja kasutajatele lähemale ning halduskoormus ettevõtjatel võiks seejuures väheneda. Tegevussuunisena on see lihtne, kuid teostada kindlasti oluliselt raskem," rääkis Oopkaup, millised on peamised väljakutsed statistikaametit juhtima asudes.

Euroopa statistikasüsteemil algab 2013. aastal uus viieaastane strateegiaperiood, mis keskendub Euroopa poliitikate arengu toetamiseks ja seireks kvaliteetse info pakkumisele, statistika tegemise efektiivsemate meetodite kasutuselevõtule ning liikmesriikide statistikaalase koostöö tihendamisele.

“Eesti statistikaametil on ees põnev ja vastutusrikas aeg, võtta kasutusele rahvaloendusel kasutusel olnud tehnouuendused teistes uuringutes ja suurendada registripõhiselt tehtava statistika osatähtsust. Kindlasti iseloomustab eelseisvat strateegiaperioodi valmistumine Euroopa Liidu eesistujariigi rolli täimiseks statistika vallas 2018. aasta esimesel poolaastal,“ tõdes Oopkaup.

Andres Oopkaup töötas aastatel 1994–2011 põllumajandusministeeriumis, viimati põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantslerina.

Oopkaup lõpetas 1991. aastal Eesti põllumajanduse akadeemia mehhaniseerimise erialal, täiendas teadmisi Eesti kõrgemas kommertskoolis (EBS), Prantsusmaal Sorbonne'i ülikoolis, USA-s San Francisco ülikoolis ja Kanadas Dalhousie ülikoolis.