Ministeeriumi teatel laekus konkursikomisjonile 20 avaldust sooviga kandideerida asekantsleri ametikohale. Pärast mitmeid teste ja vestlusvoore esitas konkursikomisjon sotsiaalministrile kinnitamiseks Aleksander Ljudvigi kandidatuuri.

"Arvestades kandideerijate hulka ja erinevaid väga tugevaid kandidaate on mul hea meel, et pikk valikuprotsess on jõudmas lõpule ning ametisse astub inimene, kellel olemas pikaajaline igapäevase sotsiaaltöö töökogemus piirkonnas, kus erinevaid valdkondlikke probleeme on kindlasti rohkem kui Eestis keskmiselt," ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Aleksander Ljudvig avaldas oma valituksosutumise ühe heameelt ning tõdes, et ees ootab väga mitmetahuline ja huvitav töö.

"Sotsiaalvaldkonna hea toimimine on oluline eeldus kogu ühiskonna heaoluks. Soovin uues ametis panustada koostööle nii oma meeskonna, huvigruppide kui ministeeriumite ja omavalitsustega, et aidata kaasa sotsiaalse turvatunde loomisele kõigile Eesti inimestele," ütles ta.

Ljudvig lõpetas 2003. aastal Tartu ülikooli sotsiaalteaduskonna sotsiaaltöö erialal. Samuti on ta läbinud mitmeid erialaseid koolitusi nii Eestis, Soomes, Suurbritannias, USA-s kui ka mujal. Ta valdab vabalt eesti, vene ja inglise keelt.