Obama kohtus päästeteenistuste ametnikega, et saada tormi liikumisest ja ohust, mida see endast kujutab, ülevaade, teatab Washington Post.

„Minu peamine sõnum kõigile asjassepuutuvatele on, et me peame seda tõsiselt võtma,“ ütles Obama. Ta kutsus inimesi üles kohalikke võime kuulama.

Obama sõitis Valgest Majast umbes viie kilomeetri kaugusele föderaalse eriolukordade agentuuri FEMA peakorterisse, kus kohtus sealsete ametnike ja agentuuri juhi Craig Fugate'iga. Konverentskõne abil oldi ühenduses tormi teel olevate osariikide kuberneride ja suuremate linnade linnapeadega.

President kohtus ka FEMA töötajatega ja tänas neid.

„Minu sõnum kuberneridele ja linnapeadele on, et kõik, mida nad vajavad, on olemas ja me heidame bürokraatia kõrvale. Me ei kavatse reeglite rägastikku kinni jääda,“ ütles Obama. „Me tahame olla kindlad, et oleme ettevalmistatud ja reageerime parimal võimalikul moel väga suurele ja segadusttoovale süsteemile.“

„Minu prioriteet on kindlustamine, et kõik oleks omal kohal, et aidata neid, keda torm puudutab,“ ütles Obama oma valimiskampaaniameeskonna töötajatele Florida osariigis Orlandos, kuhu ta järgmisena suundub. Obama sõnul ei saa ta tormi tõttu lähipäevil väga palju kampaaniat teha.