Kuberner Andrew Cuomo andis New Yorgi transpordiametile käsu metrooliiklus peatada alates kella 19-st pühapäeval kohaliku aja järgi. Bussid ei sõida alates kella 21-st, teatab CNN.

New Yorgi ühistranspordisüsteem on Põhja-Ameerika suurim. Seda kasutab iga päev umbes 8,5 miljonit inimest.

Cuomo sõnul oli liikluse peatamine vajalik, sest tugeva tuulega pole rongiliiklus ohutu.

Pole teada millal liiklus taastatakse. Cuomo sõnul tehakse seda alles siis, kui see on taas ohutu ning veerem ja rööpad on hoolikalt üle kontrollitud.

Washingtoni metroo, mis jääb alla vaid New Yorgi omale, peatatakse tormi tõttu samuti. Iga päev kasutab seda süsteemi umbes 1,5 miljonit inimest.

Liikluse katkestamisest teatas ka Kagu-Pennsylvania transpordiamet SEPTA, mis teenindab Philadelphiat. Sealset ühistransporti kasutab igapäevaselt umbes 770 000 inimest.

Arvatakse, et torm põhjustab suuri üleujutusi ja elektrikatkestusi. Transpordifirmad ja ametnikud hoiatavad, et inimesed valmistuksid halvimaks.

Mitmed lennufirmad on lennud tühistanud. Näiteks Delta tühistas lennud New Yorgist ja Philadelphiast alates kella 19-st pühapäeval kohaliku aja järgi. Lennud Washingtonist ja Bostonist katkevad esmaspäeva hommikul. United Airlines tühistab esmaspäevast kolmapäevani umbes 3700 lendu.

Philadelphia rahvusvahelisel lennuväljal on tühistatud kõik esmaspäevased lennud.

Raudteefirma Amtrak teatas, et alates pühapäeva õhtust katkestati kogu liiklus New Yorgist põhja poole ja idaranniku suunas.

Esmaspäevaks katkes ka New Jersey ühistranspordiliiklus.