Üks ilvestest leidis, et kodus on ikka kõige parem. "Ta oli ise öösel püüniskasti tulnud, igati rahulikult. Oli hommikuni seal, siis lasime oma aedikusse tagasi," rääkis Delfile RMK Elistvere loomapargi juht Sirje Saul. 

Kahte veel jooksus olevat looma on ka kaugelt nähtud. "Vaatasid raba otsas igatsevalt aediku poole, nad on lähedal ega ole kuhugi kaugele läinud," ütles Saul. "Laudteel oli nende jäljed ka hommikul näha."

Ta rahustas,  et ümbruskonna inimesed ei peaks vabaduses olevaid ilveseid kartma. "Ilvesed ei ole inimesele ohtlikud. Nad hoiavad inimesega piisavalt distantsi, nad ei tule kunagi juurde, hoiavad ennast ise eemale. Ka Elistvere külastajad kartma ei pea sest päevaajal on ilvesed eriti tasased, kindlasti ei tule lähedusse. Öösel muutuvad nad aktiivseks," selgitas Saul loomade käitumist.

Reede mahasadanud märg lumi murdis Elistvere loomapargis ilveste aedikus puu, purunenud aiast pääses põgenema kolm ilvest.

Loomapark sai Eestimaa Looduse Fondilt ilvesepüünised, mis seati parki üles, kuna ilvesed tulevad tõenäoliselt oma kodukanti tagasi toitu otsima, sest nad ise ei oska seda loodusest hankida.

Elistvere loomapargis elab seitse ilvest, neli neist on endiselt loomapargis oma aedikus.