Hommikuseks lumesajuks valmistumisel tehti linna tõusudel ja ohtlikes kohtades ennetav libedusetõrje, lumesaju tingimustes teostati lume- ja libedusetõrjet vastavalt kokkulepitud marsruutidele lähtuvalt tänavate kategooriatest ja kehtestatud seisundinõuetest, teatas Raepress.

Õhtuse lumesaju tingimustes oli tööde teostamine väga komplitseeritud, kuna tehnika ei pääsenud tipptunni liiklusummikute tõttu liikuma, samuti suurendas ummikuid massiline suverehvide kasutamine. Kommunaalameti spetsialistide sõnul olid 90 protsendil autodel täna all veel suverehvid, mis põhjustasid spetsiifilist kiilasjääd.

Kommunaalameti andmetel on libedusetõrje esmane prioriteet tõusud, kus puisturid peavad olema pidavalt kohal (Tallinnas 50 kohta), seejärel puhastatakse peatänavad ja väiksemad tänavad. Kõnniteedel ja ühistranspordipeatustes teostatakse lume- ja libedusetõrjet nii mehhaaniliselt kui käsitööbrigaadidega.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on täna olnud väga ladus koostöö politseiga ning olukorra stabiliseerimiseks peatati sadamast tulev raskeveokite liiklus linna. Liikus taastatakse, kui normaliseeruvad sõidutingimused ka Tallinna ringteel. Liikluse reguleerimiseks on pidevas valmisolekus Tallinna munitsipaalpolitsei patrullid. Liiklusolud linnas on normaliseerumas, kuid uut tihedat lumesadu on oodata öötundideks ning Kalle Klandorf manitseb kõiki liiklejaid ettevaatlikkusele ja kannatlikkusele. Klandorfi sõnul on loodetavasti nüüdseks juba kõigile selgeks saanud, et suverehvidega enam liiklusesse asja ei ole, see oleks lausa kuritegelik hoolimatus enda ja teiste suhtes.