Neljapäeval kella 8.45 ajal tuli häirekeskusele teade, et Põhja-Tallinnas Soo tänavas on kahekorruselises puumajas seina vahel põlemine ning nii esimesel kui teisel korrusel on suitsu, teatas Põhja päästekeskus.

Päästjad tegid kindlaks, et seina sees põlesid elektrijuhtmed. Päästjad avasid seina ning kustutasid põlengu vahukustutiga. Üks majaelanik olid püüdnud ka ise tulekahju pulberkustutiga kustutada, kuid see ei õnnestunud.

Kustutustööde ajaks aitasid päästjad ühest korterist välja vanema proua. Põlengusuitsu tõttu keegi majaelanikest meditsiinilist abi ei vajanud.

Põlengu puhkedes rakendus tööle trepikoja laes olnud suitsuandur.

Päästjad kontrollisid ruumid üle, et tuli edasi poleks levinud ning tuulutasid koridori ülerõhuventilaatoriga.

Tulekahju tekkis elektririkke tõttu, üks kork oli halvasti peale keeratud ning kuumenes üle ja seetõttu süttisid elektrijuhtmed.

Lõuna päästekeskus teatas, et eile kell 18.19 said päästjad väljakutse Valga linna Vabaduse tänavale, kus söögikoha köögis oli põlema süttinud ülekoormatud elektrijuhtmestik.

Põlengu oli suutnud turvatöötaja kustutada enne päästjate saabumist. Päästjad kontrollisid tuleohutust ja tuulutasid ruumid.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et tulekahjude vältimiseks ei tohi üle koormata elektripistikuid ega kasutada katkiseid elektrisüsteeme ja -masinaid.

Elektririke on üks kolmest enimlevinud tulekahju tekkepõhjusest. Päästeamet soovitab tulekahju ärahoidmiseks vanad ja amortiseerunud elektrijuhtmed välja vahetada ning jälgida, et kõik kasutatavad elektriseadmed ja kodumasinad oleksid terved.