"Meie nendega pikemates vestlustes ei ole olnud ja suhtlemine on piirdunud vaid tervitustega," rääkisid naabruses töötavad vanemapoolsed mehed eestlastest paari kohta. Nende sõnul on tegemist rahulike ja pigem omaette hoidvate inimestega. Mõnikord nähti neid rõdul grillimas, kuid suuremaid pidusid ei ole naabrimehed kunagi tähele pannud.

Naisest on naabrimeestel meelde jäänud vaid see, et tavaliselt käis ta, pilk maha suunatud, sigaret käes, ja otse koju.

"Imikuid ei ole me kunagi näinud. Tavaliselt peaks imikute nuttu ikka kuulda olema, kuid meie pole kuulnud kordagi midagi," laususid mehed Delfi kaastöötajale. Kumbki mees ei suuda uskuda, et keegi võiks oma lastele niimoodi teha.

Meeste sõnul elab Klaukkalas palju eestlasi. Hoolimata kohalikust sündmusest, näevad nemad Soomes elavaid lõunanaabreid ikkagi positiivses
valguses.

Oktoobri alguses leiti Soomes Nurmijärvi vallas surnud imikud, kelle ema on väidetavalt kuriteos kahtlustatav eestlane. Lapsed leiti seoses 51-aastase mehe kadumise uurimisega, milles olid kahtlusalusteks samuti eestlased.

Surnud imikud, kelle ema on Iltalehti andmetel laste tapmises kahtlustatav eestlane, leiti 9. ja 11. oktoobri vahel, kui Soome keskkriminaalpolitseinikud läksid Eestist pärit 40ndates meest ja 30ndates naist üle kuulama seoses 51-aastase Seppo Tirkkoneni kadumisega. Laste surnukehade leides võeti paar tapmises kahtlustatuna vahi alla.

Politsei leidis esmalt korteri läbiotsimise käigus kotti topituna tüdruku surnukeha, hiljem Klaukkala keskusest paari kilomeetri kauguselt prahihunniku alt ka poisslapse surnukeha. Politsei ei taha avaldada, miks korteris läbiotsimist tehti, samuti ei soostutud ütlema, milline on seos mehe kadumise ja laste surma vahel.