"80ndate lõpul, 90ndatel alguses me keegi ei läinud poliitikasse, vaid läksime tegema Eesti riiki," rääkis Kaido Kama ETV saates "Kahekõne". "Kõik me õppisime töö käigus."

Kama nentis, et lahkus poliitikast koos peaminister Tarandi valitsusaja lõppemisega ning see oli paljude inimeste isiklik otsus, kas nad jätkavad pärispoliitikas või hakkavad tegema midagi muud. "Ma võin lihtsalt öelda, et Eesti riik oli valmis."

"Ma pole seda kunagi kahetsenud ja ma pole tahtnud tagasi poliitikasse tulla-minna. See poliitmaastik, milles tegutsetakse on väga oluliselt muutunud," rääkis Kama ning leidis, et see, mis on juhtunud Eesti ühiskonnas erakondade rolliga, on ikka väga valesti. "Kuidas kõikide erakondade tegevus on läinud mitte selles suunas, et mida me tahame ära teha, vaid lähtutakse sellest, mis on meile kasulik, kas see toob meile hääli juurde," leidis ta, et selline mõtlemine neelab alla palju poliitikasse läinud häid inimesi.

Ta möönis, et kuigi ta loeb end jätkuvalt parempoolse maailmavaate kandjaks, on tema jaoks persoonide tasandil kõige rohkem sümpaatseid inimesi sotside hulgad ja nende juures näeb ta ka kõige vähem libastumist. Aga päris puhas pole Kama sõnul keegi. "Niikaua kui erakondade reitingud ei muutu, siis mida see tähendab, see tähendab, et valijad ütlevad, tublid poisid, pange edasi!"

Kama leidis ka, et kuigi see pole eriti populaarne väide, on Eesti siiski heaoluühiskond, seda maailma mastaabis. "Me kipume end võrdlema Soome-Rootsiga, aga me ei taha võrrelda end Venemaaga."