Savisaare sõnul sõitis ta tol saatuslikul juunikuu hommikul koos oma kaaskondlase Siret Kotkaga Tallinna-Narva maanteel, kui märkas justkui silmanurgast, et keegi politseiametniku moodi isik vilksatas tee ääres. Meeri sõnul juhtis sellele tähelepanu ka temaga koos autos olnud Siret Kotka.

Kuna Savisaar arvas, aga et tegemist oli ilmselt hääletajaga, siis suuremat tähelepanu ta sellele ei pööranud. Seega oli meer natukene üllatunud, kui natuke maad eemal ta auto kinni peeti, dokumente küsiti ning väideti, et meer on kiirust ületanud.

"Muidugi mu pilk läks siis spidomeetrile, mis sel hetkel oli 30-40 ringis," rääkis Savisaar, kuid lisas, et ilmselt mõõdeti tema kiirust varem.

Savisaar apelleeris kohtus peamiselt asjaoludele, et tegelikult oli ta kiirus sama, mis ülejäänud autokolonnil ning et politsei ei tahtnud talle näidata muuhulgas dokumente, mille alusel trahv koostati.

Seega ei soovinud Savisaar kohapeal võimuesindajatega vaidlustesse astuda ning andis neile oma allkirjad. "Teate, olen olnud muuhulgas siseminister ja tean, et politseinikud ei anna tihti aru enda olemusest," lisas Savisaar.

Toona linnapea auto kiirust mõõtnud politseiametniku sõnul toimus aga mõõteprotseduur reeglite järgi. Mees rääkis kohtus, et fikseeris nõuetekohaselt auto kiiruse ning andis oma eespool viibivale kolleegile teada auto tundemärgid ja mõõdetud kiiruse. Selle info alusel mehe paarimees ka Savisaare kinni pidaski.

Politseiametnik lisas ka, et erinevalt Savisaare väidetest, kandis ta nõuetekohaselt neoonvesti, mis tegi ta tee ääres nähtavaks.

Savisaare kohapeal üle kuulanud teine politseiametnik rääkis kohtus, et koostas meerile kohapeal kiirmenetluse protokolli, tutvustas talle selle sisu ning ulatas selle allkirjastamiseks. "Tegelikult näitasin (protokolli - R.V.) kaks korda. Teine kord siis, kui linnapea Siret Kotkaga autos istus," rääkis ametnik. Seega ei olnud ametnik nõus väidetega, nagu oleks Savisaarele protokolli vaid kaugelt näidatud.

Harju maakohus arutas täna politsei trahviotsuse tühistamist Tallinna linnapea Edgar Savisaare kiiruseületamise asjas.

Ida-Harju jaoskonna politseipatrull mõõtis 6. juunil kell 9.55 Tallinna-Narva maantee 10,8. kilomeetril Edgar Savisaare juhitud auto kiiruseks 84 kilomeetrit tunnis, kiirusepiirang on selle teelõigul seoses teetöödega 50 km/h.

Politsei koostas Savisaarele väärteoprotokolli suurima sõidukiiruse ületamise eest 21–40 kilomeetrit tunnis. Karistuseks määrati talle rahatrahv 320 eurot ja lisaks võeti mehelt kaheks kuuks autojuhtimisõigus.

Savisaar vaidlustas aga 22. juunil talle kiiruseületamise eest koostatud protokolli ning vaidluse menetlemise ajal võib ta veel autot juhtida.

Viimati jäi Savisaar politseile vahele mullu 25. septembril, kui ületas Tallinna-Narva maantee 60. kilomeetril lubatud piirkiirust 47 km/h. Tema sõidukiiruseks 90 km/h alas mõõtis politsei 137 km/h.

Mullu sügisel aset leidnud kiiruseületamise eest sai Savisaar rahatrahvi, kuid mootorsõiduki juhtumisõigus jäi talle alles. Politsei vastavalt seadusele trahvi suurust ei avalikustanud, kuid Põhja prefektuuri pressiesindaja märkis, et see jäi 1000 euro kanti.