Umanets sodis maali pühapäeval. Tunnistajate sõnul istus ta alguses mõnda aega maali vastas pingil, misjärel läks kunstiteose juurde ja kirjutas maali alumisse paremasse nurka midagi musta värviga. Siis lahkus vandaal galeriist ja politseil ei õnnestunud teda kohe tabada, vahendab Lenta.ru.

Umanets kirjutas maalile: „Vladimir Umanets, 12. A Potential Piece of Yellowism“ („Vladimir Umanets, 12. Potentsiaalne yellowism'i teos“). Internetis võib leida kunstilise liikumise nimega Yellowism, mille taga on kaks inimest - Umanets ja Martšin Lodõga.

Vandaal ütles intervjuus ajalehe The Guardian, et saab aru, et ta vahistatakse, kuid tema arvates ei teinud ta midagi ebaseaduslikku. Umanets teatas, et ei hävitanud ega varastanud midagi.

Lisaks sellele väljendas kunstnik veendumust, et maali väärtus suureneb tema autogrammi tõttu rohkem kui oleks suurenenud ilma selleta ning ta soovitas maali mitte restaureerida. Umanets tunnistas, et püüdis oma yellowism'ile tähelepanu tõmmata.

Ajalehe The Evening Standard teatel ei ole mõni aasta tagasi Londonisse tulnud Umanetsil püsivat elukohta ning ta on vaene.

Maali „Black on Maroon“ väärtuseks hinnatakse 80 miljonit dollarit.

1997. aastal korraldas samalaadse aktsiooni teine Vene kunstnik Aleksandr Brener, kes joonistas Amsterdami Stedelijki muuseumis Kazimir Malevitši maalile „Suprematism“ dollarimärgi, misjärel veetis viis kuud vanglas.