Eesti Päevaleht kirjutas, et kirjastused ootavad hinge kinni pidades sõnumeid kultuuriministeeriumist, kus lähiajal seisab ees minister Rein Langi, asekantsler Ragnar Siili ja kirjandusnõunik Asta Trummeli nõupidamine, kus kaalutakse, mis juhtuks, kui tõsta raamatute käibemaks praeguselt üheksalt protsendilt samale tasemele teiste kaupadega ehk 20 protsendile.

"Ei ole sellist kava ega ka kava sellist koosolekut pidada," ütles kultuuriministeeriumi asekantsler Ragnar Siil, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kantsler tõdes, et kultuuriministeeriumis pannakse hetkel kokku kultuuripoliitika arengusuundi ja sellega seoses on tulnud valdkonnas väga mitmeid ettepanekuid ja räägitud on ka valdkonna poolt olemasoleva käibemaksu erisuse veelgi vähendamisest.

"See teema iseenesest on loomulikult õhus ja kui oleme analüüsinud, mida see käibemaksu erisus täna teeb, siis kõik need, kes ütlevad, et see käibemaksu erisus toetab eesti kirjandust või sõnakunsti, siis tegelikult need paljuski eksivad. Kui vaadata, kes täna sellest käibemaksu erisusest kasu saab, siis need on laias laastus turu ära jaganud kaks jaemüüjat."

Käibemaksu erisuse kogusumma on kantsleri sõnul riigile umbes üheksa miljonit eurot aastas. "Vaadates, kui palju tegelikult läheb raha kirjanikele ja kirjastustele eesti väärtkirjanduse toetamiseks, siis on see sellest kaduvväike osa," sõnas Siil.