"Tsensuuri pole muidugi vaja, avalikkus peab ikka sellistest juhtumitest teada saama. Kuid politsei peab siinkohal läbi mõtlema, kuidas sellisel kujul asja eksponeerimine nende mainele mõjub," ütles Lumi Delfile.

"Kui see ei olnud üksikjuhtum, siis võib nõustuda politseinike poolt tõstatatud teemaga, et tänavakaklejad saavad madalaid karistusi. Kui see aga oli üksikjuhtum, siis miks peab seda niimoodi eksponeerima?," ütles Delfile.

Seda, et tegemist võis olla politsei teadliku otsusega näidata, et asjad on halvasti ning et raha on juurde vaja, Lumi ei usu. "See oleks lubamatu. Selline politsei teadlik tegevus eelarvevahendite juurdekauplemiseks toimuks üldise julgeoleku ja kindlustunde õgvendamise arvelt," ütles Lumi.

Suhtekorraldaja sõnul oli ajakirjanduslikust aspektist lugu siiski huvitav vaadata. "Eks "Pealtnägija" otsibki selliseid kurioosseid ja huvitavaid lugusid...," ütles Lumi.

Mullu oktoobris oli Viljandis massikaklus, mille käigus andis joobnud kamp peksa viiele politseinikule ja mitmele kõrvalseisjale. varem mitu korda karistatud peksjad olid seni saanud peaaegu alati karistuseks ühiskondlikku kasulikku tööd, millest suurt osa nad ei ole ära teinud.

Neljast korrakaitsjast saadi jagu nelja minuti jooksul, selgus eilses "Pealtnägijas", kus kohal käinud politseinikud ise juhtunust rääkisid.

Kaklejate ninameeste kinnipidamiseks kutsuti välja ka kodus olnud politseinikud ja toodi Tartust lisajõude. Hommikuks olid mehed kinni peetud.