Patsiente võtsid vastu hematoloogid, keemia- ja kiiritusravi arstid ning laste ja noorukite psühhiaatrid, teatas PERH oma kodulehel.

Sel nädalal on vastuvõtt ette nähtud 209 arstil.

Täna pidi toimuma 1109 vastuvõttu, millest ära jäi 623 vastuvõttu. Toimus 486 arsti vastuvõttu, millest 368 vastuvõttu tehti miinimumkokkuleppe täitmise raames. Ravi jätkamise ja mittestreikivate arstide poolt tehti 118 vastuvõttu.

Kella 18-ks oli erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) vastu võetud 160 patsienti, mis on ca 25 protsenti vähem kui tavapäraselt esmaspäeviti selleks kellaajaks.

Homme on ette nähtud 94 arsti vastuvõtt. Miinimumkokkuleppe tagamiseks võtavad vastu 13 arsti (hematoloogid, keemia- ja kiiritusravi arstid, laste- ja noorukite psühhiaatrid) ning homme ei streigi 12 arsti.

Tööd jätkavad õed, psühholoogid, toimub anestesioloogi operatsioonieelne konsultatsioon, patsiente nõustatakse valuravi- ja tromboosikabinetis ning töötavad Harjumaa kiirabibrigaadid ja erakorralise meditsiini osakond.

Streigi esimesel nädalal jätkub raviteenuse osutamine haigla kõigis statsionaarsetes osakondades ning päevaravi osakondades. Toimuvad plaanilised operatsioonid ja raviprotseduurid.

Streigi ajal töötavad Harjumaa kiirabibrigaadid ja erakorralise meditsiini osakond (EMO). Vältimatut arstiabi osutatakse kõigile patsientidele, kes seda vajavad.

EMO arstid juhivad tähelepanu, et EMO-sse pole mõtet pöörduda patsientidel, kelle vastuvõtt polikliinikus ära jääb. EMO ei asenda ega kiirenda eriarsti vastuvõtule jõudmist ning retsepte saab pikendada perearsti juures.

Haigla ja erialapolikliinikute registratuurides ning kõnekeskuses lõpetati patsientide registreerimine alates 1. oktoobrist 2012 ambulatoorsetele vastuvõttudele või uuringutele nende spetsialistide juurde, kes streigivad. Streigi ajal ei ole võimalik kasutada digiregistratuuri.

Streigi ajal jätkuvad vastuvõtud anestesioloogiakliiniku polikliiniku valuravikabinetis ning toimuvad ka anestesioloogi operatsiooni-eelsed konsultatsioonid.

Ülevaade arstidest, kes jätkavad patsientide vastuvõttudega, selgub vastuvõtule eelneva tööpäeva keskpäevaks. Patsientidega, kes on registreerunud eriarsti vastuvõtule, kuid see jääb streigi tõttu ära, helistatakse arsti vastuvõtule eelneval tööpäeval ja pakutakse uut aega esimesele vabale ajale.

Patsientidega võetakse ühendust kontakttelefoni olemasolul. Streigi ajal ei ole võimalik kasutada digiregistratuuri.