Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi kella 4 ajal öösel ja selles osales kohalike võimude teatel Mercedese väikebuss ja KIA sedaan, vahendab RIA Novosti.

Arstide tehtud ekspertiis näitas, et KIA juht oli õnnetuse ajal tugevas joobes. "Selle tulemusena sai vigastada üheksa inimest, nende seas neli last," ütles politsei esindaja Svetlana Petrova RIA Novostile.

Purjuspäi autojuhtimise tõttu põhjustatud õnnetused on Venemaal muutumas igapäevaseks, kuna karistused sellise teo eest on liiga leebed.

Samas on aga Venemaa võimud hakanud peale 22. septembril juhtunud õnnetust, kus 29-aastane mees tappis joobes autot juhtides Moskvas viis last ja kaks täiskasvanut, juhte aktiivselt survestama.

Moskva liikluspolitsei on viie päeva jooksul kinni pidanud üle 750 purjus juhi, kellest 230 on arreteeritud viimase ööpäeva jooksul, teatas Venemaa siseministeeriumi pressiteenistus.

Venemaa võimud on aktiivselt koostamas karmistavaid seadusi purjus juhtide vastu, kes põhjustavad mitme surmaga lõppevaid õnnetusi. Sealhulgas kaalutakse sellistele juhtidele ka eluaegse vanglakaristuse määramist.

Moskvas sõitis 22. septembril 200-kilomeetrise tunnikiirusega kihutanud purjus juht bussipeatuses surnuks seitse inimest, nende seas mitu last.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi teatel põrutas Toyota-juht 200 km/h kiirusega bussipeatusesse, pühkides selle maatasa.